Downloads

Brief Rosita de Bakker.

Hoofdzakelijk probleem.

Al sinds mijn vijfentwintigste word ik geplaagd door een soort eczeem en psoriasis op mijn hoofdhuid.
“Daar is niets aan te doen”, zei de dermatoloog“ Dit is een erfelijkheidskwestie. Ik kan je enkel een cortison zalf voorschrijven.
Daar moest ik het mee doen.

In perioden van stress werden de verschijnselen erger dan normaal. In de vakanties verminderde dat weer en nam het mildere vormen aan. Een paar jaar geleden was ik op bezoek bij mijn nicht in Duitsland. Bezorgd toonde zij mij haar hoofdhuid. Ik schrok van het gene dat ik te zien kreeg. Bijna haar hele hoofd zat onder de korsten en op verschillende plekken was het hoofdhaar zelfs helemaal verdwenen. “Hier is helemaal niets aan te doen”, zei ze.

Het beeld van die korstige hoofdhuid bleef me als een spookbeeld achtervolgen. Ongerust geworden vroeg ik me af: “Staat mij dit ook te wachten?” Tijdens een etentje bij Jan en Sarie, de ouders van Dick, maakte ik hen deelgenoot van mijn bange gedachten. Jan bekeek de onheilsplek en zei: “Je moet eens een afspraak maken met mijn zoon. Hij volgt momenteel een opleiding, die gespecialiseerd is in dit soort problemen. Er bestaan middelen om dit onder controle te krijgen en eventueel te verhelpen.”

Dit advies gaf me weer wat moed en al gauw zat ik hiermee bij Dick in de stoel.
Dick maakte me duidelijk dat hij dit soort problemen wel vaker tegenkwam. Dat stelde me al enigszins gerust. Ik was dus geen curieus geval. Het eerste gedeelte van de behandeling gebeurde in een apart kamertje. Omdat je in het begin toch een beetje het gevoel hebt dat je een bezienswaardigheid bent, is dat wel prettig. Dick maakte foto’s van de aangetaste zones. Daarna ging hij de schubben “losmaken” door de huid op mijn hoofd te bewerken met van die rare glazen dingen, die elektrische trillingen veroorzaken. Vervolgens werd alles behandeld met verschillende preparaten. Eerst werden de te behandelende plaatsen ingesmeerd met EPICELAN CLARIFANT. Nadat dit een korte poos had kunnen inwerken, werd mijn haar gewassen met EPICELAN PURIFIANT. Na het wassen werd er op de schone hoofdhuid EPICELAN EQUILIBRANT aangebracht en vervolgens werd mijn haar weer keurig in model gebracht

Bij het verlaten van de kapsalon had ik een heel goed gevoel.

    1. Er was heel veel aandacht besteed aan het probleem
    2. Er werd bruikbaar en deskundig advies gegeven.
    3. Er werd rekening gehouden met eventuele behoefte aan privacy.
    4. Er werd gebruikt gemaakt van middelen die werkelijk effectief zijn.

Na een aantal behandelingen merkte ik dat ze echt aansloegen. In het begin was het nodig om de behandelingen vrij frequent toe te passen. Na verloop van tijd werd dat steeds minder noodzakelijk. Ik ben blij dat er eindelijk een middel gevonden is, die de kwaal kan bestrijden en ik weet zeker dat de ontwikkelingen op dit gebied nog steeds in beweging zijn.


Hulst, 20 maart 2011

Rosita de Bakker van Roeyen

Hoi Dick,

Toen je me benaderde met de vraag of je me mocht behandelen ivm mijn Psoriasis had ik zoiets van....je doet je best maar want eigenlijk geloofde ik er niet in. Toen je zei dat je het niet kon genezen maar de symptomen wel kon indammen kreeg ik er toch wel vertrouwen in. Wat me gelijk na een paar behandelingen opviel was dat de jeuk tot een minimum teruggedrongen was. Weer een paar behandelingen verder waren de rode plekken ook duidelijk minder. (het vurige was weg). Diverse plekken begonnen te verkleinen en verdwenen dan ook. De werking was voor mij in ieder geval bewezen.

Ben nu gestopt sinds ongeveer 2 maanden en sommige plekken zijn teruggekomen maar andere zijn nog steeds weg. Mij inziens lijkt mij, als je met enige regelmaat door blijft gaan het best in toom te houden is, maar dan moet je het er wel voor overhebben om er af en toe een half uurtje voor uit te trekken. Ikzelf heb dat er niet voor over, maar ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die dit er graag voor over hebben. Al was het alleen al om eens jeukvrij te zijn!

Groetjes,

Luc Cauwels