Hoofdhuid

Mooi en gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Je kunt het  groeien van het haar vergelijken met het groeien van een boom. Als een boom goed wil groeien en stevig wil staan, dan heeft het een stevige ondergrond nodig. Daarnaast  moet de ondergrond goed gevoed worden met voldoende vocht en goede grondstoffen. Wanneer dit  niet het geval is, dan zal de boom omvallen. Zo is het ook met de hoofdhuid.  Je haar reinigen met de juiste shampoo is belangrijk maar niet voldoende als je hoofdhuid niet goed functioneert. Een aangepaste etherische olie zorgt voor een goede doorbloeding. Een hoofdhuidlotion kan de talgklieren reguleren. Zo leggen we de basis voor gezond en stevig haar.

Hoofdhuidproblemen

Dick Buijze Haar is specialist in de professionele aanpak van hoofdhuidproblemen. De behandeling start met een zorgvuldige diagnose. Daarna adviseren en begeleiden we je bij de verbetering van de conditie van je hoofdhuid, haarwortels en bloedwaarde. Je haar wordt voller en mooier. De meest voorkomende hoofdhuidproblemen die wij behandelen zijn verstopping van de hoofdhuid, jeuk en irritaties, eczeem, roos, psoriasis, ontstekingen en Alopecia Frontal Fibrosis (terugtrekkende haarlijn).

Eczeem

Op de hoofdhuid komt seborroïsch eczeem het meest voor. Eczeem ontstaat als de hoofdhuid geïrriteerd raakt en met een ontsteking reageert. Hoe we eczeem precies behandelen, is afhankelijk van de oorzaak, de conditie van de huid en het lichaam. Wij onderzoeken de oorzaken van eczeem en geven een persoonlijk verzorgingsadvies.

Psoriasis

Bij psoriasis is sprake van een versnelde celdeling in de huid waardoor er meer huidschilfers ontstaan. De huid raakt hierdoor geïrriteerd en reageert warm en ontstoken. Psoriasis is niet besmettelijk of gevaarlijk, maar vooral onprettig. Belangrijk is te achterhalen of er een lichamelijke oorzaak is voor de versnelde celdeling. Het tot rust brengen van de huid door deze te reinigen en ontgiften, geeft vaak direct goede resultaten. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij meestal goed inschatten of de psoriasis-klachten verminderd kunnen worden.