Kinderhaarwerken

Het aanmeten van haarwerken bij kinderen is zeer specialistisch werk. Dick Buijze Haar heeft zich ook gespecialiseerd in dit type maatwerk. Wij hebben speciale kindermallen waardoor we kinderhoofden goed kunnen opmeten en zowel confectie of maatwerk kunnen leveren in verschillende prijsklassen.

Specifieke eisen kinderhaarwerken

Net als bij haarwerken voor volwassenen zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van materialen en stijlen. Zo zijn er haarwerken en -aanvullingen van zowel synthetisch als echt haar. Daarnaast is er volop keuze uit een eindeloos aantal haarstijlen. Naast de overeenkomsten met de haarwerken voor volwassenen zijn er ook verschillen. Zo zijn kinderen vaak veel actiever dan volwassenen. Hiermee houden we rekening bij het aanmeten van een haarwerk voor je kind. Bovendien zijn de haarwerken voor kinderen op een stevige manier bevestigd, zodat deze vast blijven zitten tijdens al het ravotten van je kind.

Informeer je kind over haarwerken

Naast het aanmeten van een mooi en goed passend haarwerk voor je kind is het psychologisch effect net zo belangrijk. We adviseren om goed met je kind te praten over de reden van het haarwerk, de gevolgen, en het gebruik ervan. Daarvoor zijn verschillende boekjes en brochures te vinden die op speelse maar educatieve wijze uitleg geven aan kinderen en jongvolwassenen. Hierbij ligt de nadruk op het begrijpelijk maken van de situatie, en hoe een kind hier psychologisch het beste mee om kan gaan. Naast de informatie die je kunt vinden in de boekjes en brochures kunnen wij je natuurlijk ook altijd helpen met specifieke vragen over haarwerken voor kinderen.